∆ ♫

LIFE IS MUSIC, MUSIC IS LIFE

Hago saber:

Permitid que me presente: Me llamo Josep, y vivo cerca del embalse de Susqueda, en la comarca de La Selva, provincia de Girona (Catalunya, España, Europa, Tierra, Sistema Solar, Vía Láctea). Mi intención es la de hablar de temas que me gustan (o no), que me motivan, me intrigan o me pasan por la cabeza. Soy músico, y estoy implicado en: LA PRINCIPAL D'OLOT, y ANOTHER BAND, y hasta hace poco formaba parte de los ya desaparecidos BORDER LINE BLUES BAND y NEXT SONG BAND. También, durante este año 2012 he entrado a formar parte como profesor de Saxofón y Clarinete de L'Escola de Música de Palafrugell. Hablaré de ellos, de la música que hacemos, de la que me gusta, de libros que leo, de unos Métodos que he creado (uno para trabajar las Escalas de Blues, y otro para trabajar la sonoridad de la Tenora). Un poco como un diario publicable (no llevo diario íntimo).

Y por último, en Mayo de 2012 he creado otro blog, escrito en catalán y dedicado a mostrar imágenes comentadas de orquestas, coblas y conjuntos de Catalunya (aunque básicamente de Girona y Barcelona); si quieres echarle un vistazo, pulsa aquí

NOTA: Todos los bloggers agradecemos que, si hay algo que ha gustado (o no) del contenido de una entrada, se deje un comentario. ¡Gracias, pues, si me dedicas un minuto!

martes, 20 de abril de 2010

EXERCICIS SOBRE L'ESCALA DE BLUES (TROMBÓ)

Aquest Mètode va adreçat a l’instrumentista de Trombó que, amb un nivell de lectura acceptable, estigui interessat en familiaritzar-se amb la sonoritat del Blues, no solament escoltant discos, sino també amb la pràctica del seu instrument, de manera que amb el treball de les Escales tingui més recursos a l’hora d’improvisar.
L’Escala sobre la que he fonamentat els exercicis és la formada per la successió de: Tònica, 3ª menor, 4ª justa, 4ª augmentada, 5ª justa, 7ª menor i Tònica; aquesta és, segons molts experts, l’Escala ideal per a començar a aprendre improvisació, doncs “ sona bé ”, i només recorreguent-la cap amunt o cap avall ja es produeix un so interessant. No obstant, a la pàgina 5 hi ha nou tipus més d’Escala de Blues, per tenir una visió més extensa del tema.
Cada Escala consta de sis grups d’exercicis , més una partitura en blanc (només amb els acords), que s’hauria d’omplir seguint l’exemple de la 4ª pàgina de cada Escala; es recomana no realitzar aquest exercici fins que s’hagi donat un parell de vegades la volta a tot el Mètode.
Per treballar correctament aquest Mètode, seria interessant fer servir el metrònom, anotant el nombre de pulsacions obtingut sense errors en cada exercici, i amb diferents articulacions. A la pàgina 6 es suggereixen algunes articulacions, així com una variant rítmica, que ajudaran a adquirir una major agilitat en l’execució.

Et convido a descarregar-te una part del mètode en aquest enllaç

Trobaràs aquí un arxiu mp3 titulat "Sweet Swing": és una composició meva sobre un exercici de la 4ª pàgina de cada escala, que vaig enregistrar amb un dels grups dels que formo part com a saxofonista, Border Line Blues Band, i que s'inclou en el nostre àlbum "Abbe's Bell Do Drier Nun"

... I POTS COMPRAR-LO AQUÍ (40 € = tot inclós =):

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Etiquetas