martes, 20 de abril de 2010

EXERCICIS SOBRE L'ESCALA DE BLUES (TROMBÓ)

Aquest Mètode va adreçat a l’instrumentista de Trombó que, amb un nivell de lectura acceptable, estigui interessat en familiaritzar-se amb la sonoritat del Blues, no solament escoltant discos, sino també amb la pràctica del seu instrument, de manera que amb el treball de les Escales tingui més recursos a l’hora d’improvisar.
L’Escala sobre la que he fonamentat els exercicis és la formada per la successió de: Tònica, 3ª menor, 4ª justa, 4ª augmentada, 5ª justa, 7ª menor i Tònica; aquesta és, segons molts experts, l’Escala ideal per a començar a aprendre improvisació, doncs “ sona bé ”, i només recorreguent-la cap amunt o cap avall ja es produeix un so interessant. No obstant, a la pàgina 5 hi ha nou tipus més d’Escala de Blues, per tenir una visió més extensa del tema.
Cada Escala consta de sis grups d’exercicis , més una partitura en blanc (només amb els acords), que s’hauria d’omplir seguint l’exemple de la 4ª pàgina de cada Escala; es recomana no realitzar aquest exercici fins que s’hagi donat un parell de vegades la volta a tot el Mètode.
Per treballar correctament aquest Mètode, seria interessant fer servir el metrònom, anotant el nombre de pulsacions obtingut sense errors en cada exercici, i amb diferents articulacions. A la pàgina 6 es suggereixen algunes articulacions, així com una variant rítmica, que ajudaran a adquirir una major agilitat en l’execució.

Et convido a descarregar-te una part del mètode en aquest enllaç

Trobaràs aquí un arxiu mp3 titulat "Sweet Swing": és una composició meva sobre un exercici de la 4ª pàgina de cada escala, que vaig enregistrar amb un dels grups dels que formo part com a saxofonista, Border Line Blues Band, i que s'inclou en el nostre àlbum "Abbe's Bell Do Drier Nun"

... I POTS COMPRAR-LO AQUÍ (40 € = tot inclós =):

No hay comentarios:

Publicar un comentario